AuthorTopic: Mitusbushi shogun LWB PROBLEMS  (Read 480 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cmandgd

  • Posts: 1
  • Attack: 100
    Defense: 100
    Attack Member
  • Karma: +0/-0
    • Saltcoats
  • Referrals: 0
Mitusbushi shogun LWB PROBLEMS
« on: November 14, 2016, 06:39:20 »
Hi all.  I have a mitusbushi shogun 3.2 auto DID Equippe LWB. 05 plate.   Seems to be one problem after another. It's a great drive. But ..., it had a dead battery, and has now lost its "throttle Idle memory".  Which is a big pain to get  it to remember again.   I also done a service, for last winter. And struggles to start as fuel pump in engine is not getting any fuel (unless I prime it)  HELP. Please


Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Range Rover Blues

  • Moderator
  • ***
  • Posts: 15216
  • Attack: 100
    Defense: 100
    Attack Member
  • Karma: +3/-0
    • South Yorkshire
  • Referrals: 0
Re: Mitusbushi shogun LWB PROBLEMS
« Reply #1 on: December 03, 2016, 16:49:55 »
Hi and welcome to the club.  I don't know much about your truck but we have a dedicated section for each marque, if you post in there you might get a reply.

Your current fuel problem sounds familiar, have you got an air leak in the fuel system? have you checked the lift pump?


If it doesn't have a separate lift pump it might be worth adding one, this was common in Transits which used to struggle to start after a long stand, the integral lift pump wasn't always up to the job.
Blue,  1988  Range Rover 3.5 EFi with plenty of toys bolted on
Chuggaboom, 1995 Range Rover Classic
1995 Range Rover Classic Vogue LSE with 5 big sticks of Blackpool rock under the bonnet.